Keuringen en Inspecties

EPBD keuringen, EPA-U label, EED Audit, Energie check, Controle NEN 2767, NEN 3140 inspecties, Energiezuinigheid, Beheer taken BMI, Risicoanalyses, Advies inzake Norm- Wet- en Regelgeving, Breeam, opleidingen

In het kader van de Europese richtlijnen voor gebouwen, hierbij de extra informatie over de verplichte EPBD-keuring

De EPBD-keuring is een vijfjaarlijkse verplichte inspectie om de klimaatverandering aan te pakken.

Vanaf 1 december 2013 geldt een nieuwe keuringsplicht voor eigenaren en/of huurders van gebouwen met een airconditioningsinstallatie, de zogenaamde EPBD keuring. Deze keuringen komen voort uit de Europese Richtlijn 2010/31/EU (EPBD richtlijn). Energy Performance of Buildings Directive.

De keuringen in het kader van de EPBD richtlijn zijn van toepassing op gebouwen met koelinstallaties met een totaalvermogen groter dan 12 kW.

Deze keuring is verplicht, maar brengt daarbij ook veel voordelen met zich mee. Het resultaat van een EPBD-keuring is een rapport met aanbevelingen voor de eigenaar of huurder van het gebouw. Met deze informatie kan flink bespaard worden op energiekosten, wordt het gebouw veiliger en comfortabeler en mogelijk kan de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen. Werken en leven in het zo`n gebouw wordt prettiger en energie-efficiënter. Het verplichten van de EPBD-keuring moet in 2020 een energiebesparing en vermindering van CO2-uitstoot creëren met 20% ten opzichte van 1990.

Wilt u meer informatie over de verschillende keuringen en inspecties, dan kunt u een mail sturen naar: l.van.elsen@aqus.nl, bellen kan ook naar 0653-259 034.