Keuringen en Inspecties

EPBD keuringen, EPA-U label, EED Audit, Energie check, Controle NEN 2767, NEN 3140 inspecties, Energiezuinigheid, Beheer taken BMI, Risicoanalyses, Advies inzake Norm- Wet- en Regelgeving, Breeam, opleidingen

In het kader van de Europese richtlijnen voor gebouwen, hierbij extra informatie over de verplichte keuringen en inspecties die wij voor u kunnen uitvoeren

EPBD keuring

 1. Deze keuring dient pas voor de eerste keer uitgevoerd te worden als de oudste koelmachine in het pand 5 jaar oud is. Ook als men ingrijpend heeft gerenoveerd, maar de koelmachine van 6 jaar oud is blijven staan of bij nieuwbouw hergebruikt, dan moet de EPBD keuring ook worden uitgevoerd en elke 5 jaar weer opnieuw. 
 2. Vanaf 10 maart 2020 wordt de nieuwe EPBD III ingevoerd en maakt de verwarmingsinstallatie ook deel uit van deze keuring.  

EED Audit

 1. De EED is organisatieafhankelijk en kijkt niet naar de leeftijd van het pand.
 2. De voorwaarde is dat je als organisatie meer dan 250 fte in dienst hebt, de balanswaarde 
 3. 43 miljoen Euro is en men meer dan 50 miljoen Euro omzet heeft.
 4. Als je aan twee van deze voorwaarden voldoet, dan moet de EED-Audit worden uitgevoerd.
 5. Verplichting elke 4 jaar en in te leveren bij de RVO,  wij kunnen dat als intermediair doen. De eerste moet voor 5 december 2019 ingeleverd zijn.

Informatieplicht Erkende Maatregelen.

 1. Iedere organisatie die meer dan 25.000 m3 gas of 50.000 kWh verbruikt had deze al voor 1 juli in moeten leveren, tenzij men een EED moet inleveren, dan heeft men uitstel tot 5 december 2019.

NEN 3140

 1. De NEN 3140 gaat over de veiligheid van de elektrotechnische installaties en dient bij ingebruikname van een nieuw pand te worden uitgevoerd.
 2. Verplichting is dit elke 4 jaar te laten uitvoeren of de inspecteur beslist anders.

EPA U

 1. Organisaties met een kantoorgedeelte groter dan 100m2 dienen voor 1 januari 2023 label C te hebben. Dus voor die tijd moet er een label worden opgesteld.
 2. Als dat slechter is dan label C, dan zal er een maatwerkadvies worden opgesteld en moeten de voorstellen tot verbetering worden uitgevoerd. Het label hebben is een ook verplichting bij verhuur en verkoop. Het certificaat van het label moet zichtbaar zijn als er toegang is voor publiek.

Wilt u meer informatie over de verschillende keuringen en inspecties, dan kunt u een mail sturen naar: l.van.elsen@aqus.nl, bellen kan ook naar 0653-259 034.